Cel mai sexy lucru din lumea asta e să o vezi pe Gillian Anderson comandând, în limba italiană, două sticle de vin franțuzesc și două trufe albe dintr-un restaurant din Florența. De două ori într-un episod. Și asta nu e decât una dintre multiplele plăceri ale sezonului trei din Hannibal.
În momentul acesta e irelevant dacă ritmul languros al debutului de sezon se datorează faptului că Bryan Fuller și compania s-au resemnat că ratingurile îi vor împiedica să mai facă unul și n-are rost să mai facă vreun compromis, sau vor să mai tragă de timp până ce obțin drepturile de ecranizare ale Tăcerii Mieilor. Pentru că Hannibal nu are nevoie nici de Clarice Starling nici de Buffalo Bill, așa cum Mads Mikkelsen a scăpat demult de umbra lui Anthony Hopkins. Adaptarea hiper-stilizată a lui Fuller e deja cel mai bun serial de televiziune al momentului, deși doar telespectatorii americani din spatele celor 0.5 puncte de rating (!) par să o știe.
După ce și-a lăsat prietenii/adversarii morți sau în bălți de sânge, Hannibal fugea la finalul sezonului trecut împreună cu fosta sa psihiatră, Bedelia Du Maurier (Anderson, acum ridicată la statutul de coprotagonistă) în Europa. Peste ceva timp, îl găsim pe gurmandul nostru preferat (în continuare cel mai atașant monstru TV) predând Dante în locul unui unui profesor pe care l mănâncă cu voluptatea Alintaromei. Niște flashback-uri detaliază soarta doctorului Abel Gideon (take a wild guess!), până ce Hannibal recurge la aceleași metode pentru a-și face carnea mai gustoasă – o cină cu melci, ghinde și vin Marsala.
Ca și personajul său principal, Hannibal se complace la rândul său în înflorituri vizuale, cu picături de sânge în decoruri renascentiste și trupuri dezmembrate, adesea filmate în slow-motion de Vincenzo Natali, regizor cult (Cube, Splice) cu panaș vizual din plin. Vezi viziunea lui Will (Hugh Dancy) din al doilea episod, de nedescris în cuvinte, implicând un trup jupuit și niște coarne de cerb.
Hannibal se dă în fiecare luni la AXN înainte de ”noapte bună” și, cu riscul de a mă repeta, se cere savurat. Acum cât mai puteți.